Le Tribute Mezcal

Le Tribute Mezcal!


100% Mature Cenizo Silvestre Agave. Le Tribute planterar 2 st agaveplantor för varje som skördas. På så sätt säkerställer man en långsiktig produktion. Man använder även 1,5 gånger så mycket agave (jfr med vanlig mezcal) får att få fram den absolut bästa vätskan.

Produktionsprocessen

"1,5 cm Jima" "Jiman" är det man använder av agavebladet. De flesta skär på 5 cm men Le Tribute skärs vid 1,5 cm vilket gör att Mezcalen inte blir så bitter. Tyvärr medför ju det att Mezcalen blir något dyrare att producera men kvalitet är inget man vill kompromissa med på Le Tribute och man kallar sin mezcal för "puro corazón"  som betyder "det rena hjärtat" som också är den del av agaveplantan som har mest sötma. 

Bakad i traditionella stenugnar. Den ved som används (vid eldningen) och bakningen av agaven är Holm Oak som ger agaven dess rökiga karaktär. 

Hantverksmässig produktion. All produktion från bakning, malning till etikettering är helt gjord för hand. 

Made in Mexico. Le Tribute Mezcal görs unlit den traditionella metoden i Durango, Mexico och regleras i enlighet med den strikta lagstiftningen för Mezcal och produktens registreringsnummer är: NOM-D248G. Alan Hernández, som är Maestro Mezcalero, är ansvarig för att kvalitet och Le Tributes unika recept efterlevs. Meczalen tillverkas av Bosscal som är Le Tributes Mexikanska partner.

598,00 kr